Hvilken topmadras skal jeg vælge?

by Jan Mortensen
Når du skal vælge topmadras til din seng, er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser omkring dine behov.
 

Hvor skal topmadrassen bruges?

Skal topmadrassen bruges i din primære seng, kan det være en rigtig god investering at vælge en lidt dyrere topmadras med skum af en højere kvalitet. Hvorimod hvis topmadrassen skal bruges i gæstesengen eller i sommerhuset, som måske ikke bliver brugt så ofte, kan du måske nøjes med en mere budgetvenlig topmadras med skum i en lidt lavere kvalitet.
 

Hvilken størrelse eller form skal topmadrassen have?

Du skal selvfølgelig tænke over, om det er en voksenseng, juniorseng eller børneseng, som topmadrassen skal bruges til. Hos os har vi en lang række standardstørrelser, som normalt ikke er til at købe i Danmark. Det gælder f.eks. 90x190 cm, som er standardstørrelse for enkeltmadrasser i England eller en ekstra stor madras til dobbeltseng på 200x200 cm. Det kan også være, du har en specialbygget seng eller en seng i udenlandske mål, hvor du har brug for en topmadras i specialmål. Hos os kan du nemt bestille enhver topmadras i lige den størrelse, du behøver – endda uden ekstra leveringstid. Har du en elevationsseng, kan det være en fordel at købe en topmadras med H-split eller U-split, så topmadrassen følger madrasserne, og du fortsat kan få glæde af elevationen i din side uden at genere din partner, som ligger ved siden af.
 

Har du gener, som topmadrassen skal tage højde for?

Det kan være, du lider af allergi, sveder meget om natten eller har dårlig ryg. De forskellige skum- og betræktyper har forskellige egenskaber, som du bør tage i betragtning, når du vælger topmadras.

Nedenfor kan du se, hvilke skumtyper vi tilbyder i vores topmadrasser.
 

PUR skum topmadras

Dette er vores billigste topmadras, men absolut af fin kvalitet. PUR skum er billigt at producere, men giver en rigtig fin liggekomfort og god støtte til kroppen. Denne topmadras er et godt valg, hvis du har brug for en budgetvenlig topmadras til f.eks. gæstesengen eller sommerhuset, hvor du ikke ønsker at bruge alt for mange penge, men alligevel vil være sikker på, at du eller dine gæster sover godt.
 

AventO2 skum topmadras

AventO2 er en nyudviklet skumtype, der kombinerer egenskaber fra forskellige andre skumtyper. Det er højelastisk, temperaturregulerende og har ekstra lang levetid. Skummet indeholder desuden lavendelekstrakt, hvilket gør topmadrassen utrolig modstandsdygtig overfor mikroorganismer som f.eks. husstøvmider. Denne topmadras er derfor et rigtig godt valg til dig med allergi.
 

Memory skum topmadras

Memory skum har den særlige egenskab at kunne forme sig ved hjælp af kropsvarmen. Det betyder, at topmadrassen tilpasser sig din krop, og du dermed opnår den helt rette støtte og aflastning de helt rigtige steder. Denne topmadras er specielt god til dig, som døjer med ryg- eller nakkesmerter – eller som simpelthen ønsker ekstra komfort.
 

Nightfly skum topmadras

Nightfly skum har særdeles høj punktelasticitet, så det effektivt kan tilpasse sig kroppens konturer. Produktionen af denne skumtype er meget skånsom overfor miljøet. Her får du en topmadras, som giver rigtig meget kvalitet for pengene.
 

Latex topmadras

Latex er et meget åndbart materiale med høj punktelasticitet. Det bevirker, at en topmadras med latexfyld føles fast, og giver ekstra god støtte til kroppen. Vores latex topmadras er desuden inddelt i 7 zoner, som yderligere øger topmadrassens evne til at støtte kroppen de rigtige steder.